Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RTS-indeks tõusis 6%

  Läti aktsiate hinnad näitasid esmaspäeval väikest tõusu. Riia börsi käive langes 130 000 latini ning Rietumu koguturuindeks tõusis 0,19%, 142,71 punktini. Napilt kerkisid Staburadze, Balta ja RTF, turuliidri Unibanka hind jäi muutumatuks nii Riias kui Londonis. Lähinädalateks prognoosivad Läti maaklerid kuni 2% hinnalangust, aktiivsemat kauplemist võib oodata pärast aastavahetust, mil investorid hakkavad koostama oma 1998. aasta investeerimisportfelle.
  Leedu börsil oli kauplemine taas tagasihoidlik ning põhilised sündmused toimusid börsiväliselt, kus liikusid suured blokid Kaunase piimakombinaadi ja Utenose aktsiaid. Utenose aktsiatega seotud tehingute taga võivad olla firma kavad moodustada ühisettevõte Baltic Beverage Holdinguga, seevastu Kaunase piimakombinaati ostsid üles ilmselt kohalikud konkurendid. Põhiaktsiate hinnad jäid muutumatuks, vaid Hermis jätkas langustrendi, kukkudes 185 liti tasemele.
  Kuivõrd Korea aktsiaturud tõusid esmaspäeval 7% ning Jeltsini teleesinemine nädalavahetusel demonstreeris, et suremisest on mees esialgu kaugel, said investorid taas julgust ning aktsiahinnad RTS-süsteemis hakkasid kiiresti tõusma. RTS-indeks lisas üle 6% ning käive oli kobe keskmine 63 miljonit dollarit. Turu liideraktsiad Ühendatud Energiasüsteemid ja LUKoil olid suuremate kosujate seas. Maaklerid arvasid siiski, et tõus jääb lühiajaliseks, sest suur osa nõudlusest oli taas tingitud lühikeste positsioonide katmisest. Edasine sõltub suuresti sellest, kas ja kui kiiresti USA aktsiaturud ennast eelmise nädala langusest koguvad, samuti edasistest arengutest Koreas.
  Reedel suutiski Nasdaqi ja tehnoloogiaaktsiate nõrkus USA turu üldisele väikesele langusele pöörata. Sellest hoolimata algas kauplemine esmaspäeval taas tuttava skeemi järgi -- Dow tõusis ligi 50 punkti, kuid langevad tehnoloogiaaktsiad hoidsid suuremat tõusu tagasi.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Euribor ja kõrged hinnad mitmekordistasid koduostjate kulusid
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Erdogani võit kergitas Istanbuli börsi ja viis Türgi liiri rekordmadalale
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Milline on ettevõtte tulevikukindluse valem?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Maxima laenab pankadelt 100 miljonit
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Sergei Anikin lahkus pangandusidust Tuum "Oskasin õigel ajal astuda kõrvale"
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.