• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RTS-indeks tõusis 6%

  Läti aktsiate hinnad näitasid esmaspäeval väikest tõusu. Riia börsi käive langes 130 000 latini ning Rietumu koguturuindeks tõusis 0,19%, 142,71 punktini. Napilt kerkisid Staburadze, Balta ja RTF, turuliidri Unibanka hind jäi muutumatuks nii Riias kui Londonis. Lähinädalateks prognoosivad Läti maaklerid kuni 2% hinnalangust, aktiivsemat kauplemist võib oodata pärast aastavahetust, mil investorid hakkavad koostama oma 1998. aasta investeerimisportfelle.
  Leedu börsil oli kauplemine taas tagasihoidlik ning põhilised sündmused toimusid börsiväliselt, kus liikusid suured blokid Kaunase piimakombinaadi ja Utenose aktsiaid. Utenose aktsiatega seotud tehingute taga võivad olla firma kavad moodustada ühisettevõte Baltic Beverage Holdinguga, seevastu Kaunase piimakombinaati ostsid üles ilmselt kohalikud konkurendid. Põhiaktsiate hinnad jäid muutumatuks, vaid Hermis jätkas langustrendi, kukkudes 185 liti tasemele.
  Kuivõrd Korea aktsiaturud tõusid esmaspäeval 7% ning Jeltsini teleesinemine nädalavahetusel demonstreeris, et suremisest on mees esialgu kaugel, said investorid taas julgust ning aktsiahinnad RTS-süsteemis hakkasid kiiresti tõusma. RTS-indeks lisas üle 6% ning käive oli kobe keskmine 63 miljonit dollarit. Turu liideraktsiad Ühendatud Energiasüsteemid ja LUKoil olid suuremate kosujate seas. Maaklerid arvasid siiski, et tõus jääb lühiajaliseks, sest suur osa nõudlusest oli taas tingitud lühikeste positsioonide katmisest. Edasine sõltub suuresti sellest, kas ja kui kiiresti USA aktsiaturud ennast eelmise nädala langusest koguvad, samuti edasistest arengutest Koreas.
  Reedel suutiski Nasdaqi ja tehnoloogiaaktsiate nõrkus USA turu üldisele väikesele langusele pöörata. Sellest hoolimata algas kauplemine esmaspäeval taas tuttava skeemi järgi -- Dow tõusis ligi 50 punkti, kuid langevad tehnoloogiaaktsiad hoidsid suuremat tõusu tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.