18. detsember 1997 kell 22:00

Paide lihakombinaat kasutab tutvusi Venemaal

Paide lihakombinaat toodab praegu keskmiselt 5 tonni lihasaadusi päevas. Ettevõtte omanikfirma ASi Paide Fermer kommertsdirektori Rita Seppami sõnul müüb kombinaat oma toodangut põhiliselt Peterburis, Kaliningradis ja Kiievis. «Kuna Paide Fermer teeb teenustöid Venemaa firmadele, on eksport sinna tollivaba,» ütles Seppam. Paide lihakombinaat ekspordib praegu 80 protsenti toodangust.

Pääsu Vene turule saavutas ettevõte tänu oma venelasest põhiomaniku Vladimir Gavrilovit?i sidemetele. Endisele kinnisvaraärimehele Gavrilovit?ile kuulub 85 protsenti Paide Fermeri aktsiapakist, ülejäänu jaguneb väikeaktsionäride vahel.

Mõni aeg tagasi samuti Venemaale toodangut eksportinud Adavere lihatööstuse tegevdirektor Harri Nukke ütles, et sidemete omamine Venemaal on äärmiselt oluline, kui ettevõte tahab sinna eksportida. «Samuti tuleb alati kontrollida partneri tausta, sest kauboisid Venemaal jätkub,» lausus ta.

Nukke sõnul Adavere detsembris Venemaale midagi ei vea, sest partneriga on tekkinud probleemid. «Uuel aastal alustame koostööd uue partneriga,» lisas Nukke.

Paide Fermer ostis pankrotistunud Paide lihakombinaadi poolteist aastat tagasi. Koos pankrotivara ostuga on uued omanikud investeerinud 30 miljonit krooni. Seppami sõnul tasub see kõige mustema stsenaariumi järgi end ära viie aastaga.

Käibe- ja kasumiprognoosi ei nõustunud Seppam avalikustama, põhjendades seda omaniku sooviga.

Hetkel kuum