Eesti Panga pidu lõppes kriminaalasjaga

27. jaanuar 1998, 00:00

Süüdistuskokkuvõtte kohaselt puhkes kaklus Eesti Panga töötajate seltskonnas, kes 1995. aasta 20. juunil varavalges bussiga Maardu mõisast Eesti krooni aastapäeva peolt Tallinna naasis. Et reisijad ei jõudnud sõidusuunas kokku leppida, haaras Rein Minka kõigepealt rinnust kinni südamehaigel pangatöötajal H.V.-l, ähvardades ta bussist välja visata.

Kahe mehe rüselusse sekkus naistöötaja L.P., kellel Minka rinnust kinni haaras ja bussi ukse suunas tõukama hakkas. Et juht oli bussi parajasti Kosmose kino juures kinni pidanud ja ukse lahti teinud, tõukas Minka naisterahva, selg ees, välja.

Kohtuarstlik ekspertiis tuvastas, et L.P.-le tekitati peaaju vapustus, põrutushaav peas ning nahaalused verevalumid kehal ja jalgadel ehk rasked kehavigastused, mis põhjustasid pikaajalise terviserikke. Süüdistuskokkuvõtte kohaselt on jutt tahtlikust teost.

L.P. esindaja vandeadvokaat Margus Heek sõnas, et kriminaalasja uurimine venis, kuna Rein Minka kaitsjatel õnnestus mitmel korral saavutada selle lõpetamine.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles, et keskpanga nõukogu ega juhatus ei ole kõnealust vahejuhtumit arutanud. «Ma ei näe ka selleks mingit põhjust, sest tegu on kahe eraisiku vaidlusega,» lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing