Lühiuudised välismaalt

25. veebruar 1998, 00:00

Leedu peaminister Gediminas Vagnorius ütles intervjuus ajalehele Financial Times, et Leedu on ELiga läbirääkimisteks valmis.

«Kui meie suhtes rakendatakse samu kriteeriume ja nõudeid, mis esitati Euroopa Liiduga läbirääkimisi alustavatele esimese grupi riikidele, siis minu arvates on meil peatselt ELi jõudmise lootus isegi suurem kui mõnel selle grupi riigil,» ütles Vagnorius.

Vagnorius lisas, et Valdas Adamkuse asumine presidendiametisse annab uue tõuke Leedu reformidele ja tugevdab riigi väljavaateid ELi pääsemisel. Igatahes on uuel presidendil kindel plaan teha tasa Eesti ja Läti edumaa, mille need on saavutanud Leedu ekskommunistide reformide aegluse tõttu.

Leedu eelmise aasta majanduskasv oli 6% ja Euroopa komisjoni prognoosi kohaselt on see lähema kahe aasta jooksul suurem kui ülejäänud üheksal ELi pürgijal. Sel aastal tahab Leedu oluliselt kiirendada tähtsate objektide, sh telekom ja pangad, erastamist.

«Meie reformid muutuvad sedavõrd kiireks, et Euroopa komisjonil on väga raske meid ühinemisläbirääkimistele kutsumata jätta,» kinnitas Leedu peaminister. FT-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing