5. märts 1998 kell 22:00

Tööstuse ja tööandjate liit selgitab edukaid

Tööstuse ja tööandjate keskliidu tegevdirektor Henn Pärn ütles, et konkursist võivad osa võtta kõik Eestis tegutsevad firmad, kes hindavad oma tegevust 1996. aastast edukamaks. «Konkursist osavõtt on vabatahtlik,» lisas Pärn.

Konkurss peetakse eelmisel aastal tegutsenud töös- tus-, transpordi-, ehitus-, kaubandus- ja teenindusettevõtete seas, kelle eelmise aasta käive oli vähemalt 10 miljonit krooni. Kaks kolmandikku käibest peab andma tööstuslik tootmine.

«Muidugi on raske võrrelda Imavere saeveskit ja Livikot,» selgitas Viljar Veskiväli tööstuse ja tööandjate keskliidust. «Nad on nii erinevast valdkonnast, et ei saa öelda, saeveski on number üks ja Liviko number viiskümmend, sellepärast on ettevõtted alfabeetilises järjekorras.»

Veskiväli sõnul ei taha keskliit viitkümmend edukamat tööstusettevõtet pingeritta seada. Konkursi põhimõte on tema sõnul firma enese hinnang, et ettevõte oli võrreldes eelmise aastaga edukam.

ASi Norma tegevdirektor Peep Aaviksoo rääkis, et konkursil osalemine on firmale emotsionaalne küsimus. Töö olemus tema sõnul konkursist ei muutu ja paremad ettevõtted on niikuinii teada. «Väga suurt tähtsust me konkursile ei omista, tegijate seas olla on aga ikka hea meel,» lisas ta.

Sel aastal kaasatakse edukamate ettevõtete konkursile ka kaubandus- ja teenindussfääri ettevõtted. Nende seast selgitatakse välja kakskümmend edukamat firmat.

Hetkel kuum