17. märts 1998 kell 22:00

Tööarvuti mõtleb nüüd kahe peaga

Mitmete rahvusvaheliste suurtootjate poolt juba kasutatav Inteli uus tööjaama arhitektuur on jõudnud nüüd ka Eestis toodetavatesse arvutitesse. Inteli Pentium II protsessori jaoks on välja töötatud uus emaplaadi arhitektuur, mis tagab veelgi kiirema töö. Võrgukaardi asumine AGP siinil (accelerated graphics port) tagab tööjaama suurema graafikajõudluse, sest graafikakaardiga suhtleb protsessor nüüd otsesiini pidi ilma aeglasema süsteemisiini vahenduseta. Võrreldes seni kasutatud PCI siiniga tõuseb nii protsessori ja graafikakaardi vaheline andmeedastuskiirus kuni neli korda.

SCSI-liides ja RAID-kettakontroller aga tagavad ülikiire andmete salvestuse kõvakettale. RAID lubab lugeda ja kirjutada korraga kahele kõvakettale ja tõstab sellega oluliselt andmeedastuskiirust kõvaketta ja muu süsteemi vahel. Andmete turvalise salvestamise pärast mures olevad kasutajad võivad RAID-kontrolleri toel salvestada samad andmed mitmele kõvakettale, mis tähendab, et kui üks kõvaketas peaks rivist välja minema, säilivad andmed teisel kõvakettal ja tööd katkestama kõvaketta rikke korral ei pea. VisionX Pro võrguadapter tagab tööjaama käivitamise, testimise ja seadistamise üle kogu kohtvõrgu, ümber seadistades ei pea teda tulema enam kohapeale konfigureerima.

Hetkel kuum