10. juuni 1998 kell 22:00

Saku eksport laienes lõunasse

Saku õlletehase infojuht Ruth Roht ütles, et ekspordimaht on sellel aastal suurenenud eelkõige tänu Läti ja Leedu turule, kuhu varasematel aastatel Saku toodangut ei müüdud. Leedu on viie kuu tulemuste alusel suurim Saku õlletehase toodangu ostja.

Lisaks on kasvanud Ukraina tähtsus Saku õlletehase toodangu ekspordil, lisas Roht. Tehas alustas õlle müüki Ukrainasse eelmise aasta keskel. Saku müüb õlut ka USAsse ja Soome.

Roht rääkis, et enim nõutakse välismaal Saku Originaali, kuid eksporditakse ka Saku Tumedat ja Leedu õlletehasele litsentsi alusel marki Utenos Gerimai. Saku õlletehas valmistab ka Ukraina õlletehasele Slavutit? luksusklassi õllesid.

Saku õlletehase esimese kvartali käive oli koos tütarettevõtetega 81,4 miljonit krooni ja puhaskasum 5,8 miljonit krooni. Saku õlletehas müüs kolme kuuga 5,4 miljonit liitrit õlut ja ligi 0,5 miljonit liitrit Vichy vett.

Hetkel kuum