• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lätil võib tulla välislaenuga raskusi

  Prognoosi järgi jääb aastaks 2012 tasumata 33,9 mln latti (806,8 mln krooni) välislaene. Kokku peab Läti 2012. aastaks tagasi maksma üle 97 miljoni lati.
  Juuni lõpu seisuga oli Lätis laenusaajatele jagatud üle 100 miljoni lati välislaene, millest umbes 70 protsenti makstakse tagasi õigeaegselt, ennustas riigikassa riskijuhtimise osakonna juhataja Kaspars Abolins.
  «See ei tähenda, et ülejäänud 30% jääb tagasi maksmata. Osa tasutakse kohtu kaudu ettevõtete likvideerimisel või muidu,» ütles ta.
  Probleemideta laekuvad tagasi Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD), maailmapanga ja Jaapani ekspordi-impordipanga antud laenud. Problemaatilisemad on G-24 ja rahvusvahelise valuutafondi (IMF) laenud.
  Läti kogu välisvõlg oli teise kvartali lõpus 227 miljonit latti.
  Läti sisevõlg (valitsuse võlakirjad ja pankade lühiajalised laenud) oli 184,5 miljonit latti. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.