24. august 1998 kell 22:00

Eestis valmistatud kütusemahutid vastavad euronõuetele

Eestis toodab eurostandarditele vastavaid kütusemahuteid kolm firmat, AS Estanc ja AS Topoil Tallinnas ning AS Tartu LEMK Lõuna-Eestis.

«2000. aastal karmistuvad nõuded naftasaadustega kauplejatele ja juba täna tuleks hakata vanu tanklaid ümber ehitama ning mahuteid välja vahetama,» sõnas Tartu maavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Uno Parm. Ta ütles, et hiljuti võeti näiteks keskkonnakaitsenõuete eiramise tõttu kauplemisluba ära ühelt Alexela Oili konteinertanklalt.

«Eestis valmistatavate topeltseintega mahutite mahtu saab varieerida, mistõttu neid on võimalik kasutada ka endiste pisikeste majanditanklate kaasajastamisel,» rääkis Parm.

«Oleme oma uutesse tanklatesse ostnud mahuteid Eesti firmadelt,» lausus ASi Alexela Oil tanklate projektijuht Aivar Räim. Ta ütles, et Alexela Oil kasutab oma valmivas Viimsi tanklas Topoili ja Estanci mahuteid.

«Eestis valmistatud kütusemahutid on lääne omadega võrreldes sama head, kuid märkimisväärselt taskukohasemad,» sõnas Uno Parm.

Hetkel kuum