27. september 1998 kell 22:00

Tax-free poed sadamas kaovad

Rahandusministri määruse kohaselt võib maksuvabalt kaubelda ainult rahvusvahelise lennujaama tollikontrollitsoonis.

«Praegu viime poodidest kaupa välja, koondame töötajaid ning arvutame välja kahjusummat, mille rahandusministeerium oma käskkirjaga tekitas,» rääkis Tallinna reisisadamas maksuvabu poode pidanud ASi Nordesk Tax Free juhatuse esimees Alar Tamkivi. Ta ei välistanud, et firma võib riigi tekitatud kahju hakata tagasi nõudma kohtu kaudu.

ASi Nordesk Tax Free jurist Illar Hallaste ütles, et tõenäoliselt läheb firma Nordesk Tax Free likvideerimisele, kuid lõpliku seisukoha firma tuleviku suhtes ütlevad aktsionärid. Nordesk Tax Free aktsionär, ASi Standard juhatuse esimees Enn Veskimägi ütles, et aktsionäre pole veel kokku kutsutud, seega ei saa firma tuleviku suhtes midagi kindlat väita.

Rahandusministri käskkirja ajendiks oli laevafirma ASi Hansatee augustis tehtud ähvardus hakata riigilt välja nõudma maksuvabade poodide poolt firmale tekitatud kahju 10 miljonit krooni.

Hetkel kuum