8. oktoober 1998 kell 22:00

Kindlustusinspektsioon lubas Polarisel tööd jätkata

Kindlustusinspektsiooni direktori asetäitja Kaido Tropp teatas, et Polaris jätkab kuni 16. oktoobrini tavapärast tööd, makstes korralikult välja tekkinud kahjunõudeid. «Jõudsime arusaamisele, et Polarisel on praegu piisavalt likviidsust ja kindlustusselts on võimeline kuni selle ajani eksisteerima,» sõnas Tropp.

Praegu maksab Polaris kahjunõudeid välja umbes 100 000 krooni eest päevas. Polarise töötajad ei soovinud eile avalikustada, kui suur summa elu- ja kahjukindlustusseltsi raha on ERA Panka kinni jäänud.

Polarise nõukogu esimees Andres Bergmann ja Kaido Tropp kinnitasid, et praegu on külmutatud enamik kindlustusseltsi rahast. Samas on Polarisel oma kontod ka Hansapangas ja Ühispangas, mille kaudu tehakse praegu väljamakseid klientidele.

Kaido Tropp kinnitas, et Polarise kohustuslikud reservid on praegu kaetud. «Nad ei ole enam vastavuses seaduses ette nähtud protsentidega, kuid tänase tegevuslitsentsi jõusse jätmise üks põhjus oli see, et muud vara on Polarisel nii palju, et reservid katteta ei ole,» lausus ta. «Kuni 15. oktoobrini on ka likviidsust piisavalt, alles siis teeme uued otsused.»

Kaheksa päevaga peab selguma ERA Panga saatus.

Hetkel kuum