13. oktoober 1998 kell 22:00

Läti, Leedu ja Vene börs

Riia indeks RICI langes ka teisipäeval, kaotades loiu kauplemise tagajärjel 2,06%. Läti investoritele tekitavad tõsist muret varsti ilmuvad kolmanda kvartali kasumiaruanded. Positiivseid tulemusi suudavad näidata arvatavasti vähesed firmad. Unibanka aktsia siiski tõusis 5 santiimi, viies hinna taas 0,97 lati tasemele. Turu ebalikviidsus, rahanappus ja suuremate investorite huvi puudumine avaldavad jätkuvalt turule negatiivset mõju. Negatiivne trend jätkub ka sellel nädalal.

Vilniuse börs lõpetas erinevalt oma põhjanaabrist teisipäeva 2,72% tõusuga. Pangandussektor esines tugevalt. Vilniaus Bankas tõusis 16,53 liti tasemele, pärast teadet, et 9 kuu kasum, 48,8 mln litti, on oodatust kõrgem. Hermis Bankas jätkas teisipäeval tõusuga, lõpetades päeva 53,17 liti tasemel, +5,64%.

Vene börs tõusis teisipäeval. Positiivne nähtus on see, et suurenenud on ka käive. Surgutneftgaz oli teisipäeval enimkaubeldud, tõustes 13,40%. Lukoili vastu tundsid investorid jätkuvalt huvi, hind kerkis 6,62%. Mosenergo oli aga turu liider, tõustes 26,86%, käive oli suhteliselt arvestatav 158 000 USDd. On võimalik, et välisinvestorid on hakanud ostma üliodavaid aktsiaid. Turg on langenud viimase aastaga ligi 90%. Kui käive peaks järgnevatel päevadel suurenema ning hinnad tõusma, võiks hakata rääkima potentsiaalsest suunamuutusest. Majanduslik olukord on siiski väga kahtlane ning konservatiivsemad investorid peaksid turust eemale hoidma.

Hetkel kuum