• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ford ja Opel veavad ARK tabelit

  Eesti riiklikus autoregistrikeskuses võeti septembrikuu jooksul esmaselt arvele 17 mootorratast, 2881 sõiduautot, 398 veoautot, 21 autobussi ja 144 haagist. Võrreldes augustiga on töömaht ARK büroodes jälle kasvanud, kuid jääb kõvasti alla möödunud aasta samale perioodile.
  Suurenes ka uute sõiduautode registreerimine: kui augustis lisandus 485 uut sõidukit, siis septembris registreeriti uusi autosid 615.
  Kui võrrelda 1997. aasta ja 1998. aasta III kvartali esmaseid registreerimisi, siis peab nentima, et vahe on suur. III kvartalis esmaregistrisse kantud sõiduautode tänavuaastane arv -- 8854 autot -- on vaid 76% eelmise aasta rekordist -- 11 644 sõiduautot.
  Uute sõiduautode osatähtsus on tänavu vaid 60% eelmise aasta III kvartali uute autode arvust. 1997. aasta III kvartalis lisandus autoregistrisse 3246 uut sõiduautot, tänavu aga vaid 1961.
  Esmaselt registrisse kantud sõiduautode TOP 10s jätkab esinelik tavapärases järjekorras: esimene Ford 521, teine Opel 373, kolmas Volkswagen 299 ja neljas Audi 250 sõiduautoga.
  Eelmise kuu kümnendalt kohalt on septembris tõusnud viiendaks Toyota 205 autoga, eelmise kuu üheksandalt aga kuuendaks Nissan (193). Seitsmendaks on langenud Mazda 152 autoga. Kaheksandat-üheksandat kohta jagavad augustikuu kuues ja seitsmes: Mercedes ja BMW võrdselt 150 sõiduautoga.
  Punase laterna osas oli septembris Honda -- kümnes koht 121 sõidukiga.
  1. oktoobri seisuga sõidab Eestis 6025 mootorratast, 444 884 sõiduautot (neist kuulub eraisikuile 389 133), 80 017 veoautot, 6338 autobussi ja 35 393 haagist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.