• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu saab ELilt märkuse

  Leedu müüs juunis 60% Lietuvos Telekomase aktsiatest Soome Sonera ja Rootsi Telia ühisfirmale Amber Teleholding. Euroopa komisjon rõhutab, et sel moel on Leedu tugevdanud Telekomase monopoolset positsiooni, samal ajal kui Euroopa Liidu liikmeks pürgimine eeldab telekommunikatsioonituru liberaliseerimist.
  Leedu valitsus tagas traditsioonilisi telefoniteenuseid pakkuvale Lietuvos Telekomasele de facto monopoolse asendi sellega, et ostis turult kokku selle väiksemad konkurendid. Seejärel koostas valitsus seaduse, mis annab Lietuvos Telekomasele ainuõiguse traditsiooniliste telefoniteenuste vallas aastani 2003.
  Lietuvos Telekomas teenindab umbes miljonit telefoniabonenti ja selle käive on viimasel ajal pidevalt kasvanud, osaliselt tänu konkurentide kadumisele. Eelmisel aastal kasvas käive 23% ja oli 2,35 miljardit Eesti krooni.
  Sonera ja Telia maksid Telekomase aktsiate eest 7,28 miljardit krooni. Leedu riigiga sõlmitud lepingu kohaselt tuleb uutel omanikel Telekomase ajakohastamisse investeerida 2,92 miljardit krooni.
  Kolm Euroopa Liiduga ühineda soovivat riiki -- Poola, Ungari ja Küpros -- on soovinud lisaaega oma telekommunikatsioonituru konkurentsile vabaks laskmiseks.TS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.