Leedu saab ELilt märkuse

03. november 1998, 00:00

Leedu müüs juunis 60% Lietuvos Telekomase aktsiatest Soome Sonera ja Rootsi Telia ühisfirmale Amber Teleholding. Euroopa komisjon rõhutab, et sel moel on Leedu tugevdanud Telekomase monopoolset positsiooni, samal ajal kui Euroopa Liidu liikmeks pürgimine eeldab telekommunikatsioonituru liberaliseerimist.

Leedu valitsus tagas traditsioonilisi telefoniteenuseid pakkuvale Lietuvos Telekomasele de facto monopoolse asendi sellega, et ostis turult kokku selle väiksemad konkurendid. Seejärel koostas valitsus seaduse, mis annab Lietuvos Telekomasele ainuõiguse traditsiooniliste telefoniteenuste vallas aastani 2003.

Lietuvos Telekomas teenindab umbes miljonit telefoniabonenti ja selle käive on viimasel ajal pidevalt kasvanud, osaliselt tänu konkurentide kadumisele. Eelmisel aastal kasvas käive 23% ja oli 2,35 miljardit Eesti krooni.

Sonera ja Telia maksid Telekomase aktsiate eest 7,28 miljardit krooni. Leedu riigiga sõlmitud lepingu kohaselt tuleb uutel omanikel Telekomase ajakohastamisse investeerida 2,92 miljardit krooni.

Kolm Euroopa Liiduga ühineda soovivat riiki -- Poola, Ungari ja Küpros -- on soovinud lisaaega oma telekommunikatsioonituru konkurentsile vabaks laskmiseks.TS-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing