ÄP fototoimetus • 18. aprill 1999 kell 22:00

ABB käive kahekordistus

ABB Eesti 1998. a käive oli 647 mln krooni ja ettevõtte ärikasum 26 mln krooni.

ABB Eesti juhatuse esimees Bo Henriksson ütles reedel, et firma käive suurenes tänu kahe turbiini tarnimisele Narva elektrijaama, elektrifiltrite müügile Balti elektrijaamale ja mitme trafo müügile Eesti Energia alajaamadele. ABB osaleb Tallinna lennujaama reisiterminaali rekonstrueerimisel ning võttis mullu üle Kunda tsemenditehase tehnohooldustööd. ABB on seotud samuti Tallinnas kiirtrammiliini rajamise projektiga. Rahvusvahelise kontserni ABB eelmise aasta kogukäive oli ligi 434 mld krooni, suurfirmal on 140 riigis ligi tuhat ettevõtet. Mullu pidurdas arengut Venemaa tellimuste äralangemine ja Kagu-Aasia finantskriis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum