Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastupandamatu spordikeskus

  Sisekujunduse poolest ei ole Al Mare keskusele praegu Baltimaades teist samaväärset vastu panna, arvab Merko projektijuht Jaan Mäe.
  Al Mare keskuse sisearhitekti Raivo Puusepa arvates on lõpptulemus tema kaine ja napi stiili jaoks pisut kirju, kuid ta on rahul, et tellijale meeldib. «Tellija ise nõudis, et tulemus oleks luksuslik,» lisab ta.
  Keskuse 55 miljoni kroonisest ehitusmaksumusest moodustavad märkimisväärse osa spordiklubi sisekujunduse materjalid, millest paljud on poole kallimad kui omataolised keskmiselt. Jaan Mäe toob näiteks keraamilised plaadid, ripplaed ja põrandakatteks kasutatud tammepuulauad. Isegi piirded ja käsipuud ei ole tavalised.
  Keskuse planeering on väga hea ja selge, eksida on võimatu. Nii väljast kui seest on maja nö neofunktsionalistlik.
  Üldmuljet rikuvad vaid trepikojad: peatrepikoda, mis võiks olla rõõmsam ning teist ja kolmandat korrust ühendav trepikoda, mis kukub üldisest kompositsioonist välja.
  Kuna spordiklubi ja bowling'usaal asuvad eraldi tsoonides, ei häiri nende sisekujunduse erinevus. Meeldib, et Ameerikast pärit bowling'ule on kujundatud ameerikalikus stiilis ruum. Ka lastele on mõeldud.
  9 punkti
  Kompleks mõjub ühtsena, kusjuures hoonet seob tervikuks trendikas sinine toon.
  Spordipoed teistest omataolistest palju ei erine. Bowling'usaal mõjub avara ja rõõmsana, samas on kujundus ratsionaalne ja külastajakeskne. Bowling'usaalis tekkiva mõnusa tunde kõrval on piljardisaal natuke kõledavõitu.
  Teisel ja kolmandal korrusel asuva spordiklubi interjöör on luksuslik. Tumedad värvitoonid mõjuvad eksklusiivselt-elegantselt. Häirib, et kolmanda korruse ruumidesse pääseb vaid läbi väliskoridori.
  9 punkti
  Keskus jätab kohe sisenemisel väga hea mulje. Tunne süveneb veelgi, kui käia läbi kõik paigad.
  Siseviimistluses on kasutatud kvaliteetseid materjale, seda eriti Status Clubi osas. Tellija on teinud pikaajalise investeeringu ning ei ole läinud koonerdamise teed. Kõik üksikasjad on läbi mõeldud ja korrektselt viimistletud. Projekteerijate ja kujundajate tööd ei ole lihtsamaks teinud, et hoone otstarve muutus ehituse käigus. Seda enam on lõpptulemus väga hea.
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.