21. aprill 1999 kell 22:00

Vastupandamatu spordikeskus

Sisekujunduse poolest ei ole Al Mare keskusele praegu Baltimaades teist samaväärset vastu panna, arvab Merko projektijuht Jaan Mäe.

Al Mare keskuse sisearhitekti Raivo Puusepa arvates on lõpptulemus tema kaine ja napi stiili jaoks pisut kirju, kuid ta on rahul, et tellijale meeldib. «Tellija ise nõudis, et tulemus oleks luksuslik,» lisab ta.

Keskuse 55 miljoni kroonisest ehitusmaksumusest moodustavad märkimisväärse osa spordiklubi sisekujunduse materjalid, millest paljud on poole kallimad kui omataolised keskmiselt. Jaan Mäe toob näiteks keraamilised plaadid, ripplaed ja põrandakatteks kasutatud tammepuulauad. Isegi piirded ja käsipuud ei ole tavalised.

Keskuse planeering on väga hea ja selge, eksida on võimatu. Nii väljast kui seest on maja nö neofunktsionalistlik.

Üldmuljet rikuvad vaid trepikojad: peatrepikoda, mis võiks olla rõõmsam ning teist ja kolmandat korrust ühendav trepikoda, mis kukub üldisest kompositsioonist välja.

Kuna spordiklubi ja bowling'usaal asuvad eraldi tsoonides, ei häiri nende sisekujunduse erinevus. Meeldib, et Ameerikast pärit bowling'ule on kujundatud ameerikalikus stiilis ruum. Ka lastele on mõeldud.

9 punkti

Kompleks mõjub ühtsena, kusjuures hoonet seob tervikuks trendikas sinine toon.

Spordipoed teistest omataolistest palju ei erine. Bowling'usaal mõjub avara ja rõõmsana, samas on kujundus ratsionaalne ja külastajakeskne. Bowling'usaalis tekkiva mõnusa tunde kõrval on piljardisaal natuke kõledavõitu.

Teisel ja kolmandal korrusel asuva spordiklubi interjöör on luksuslik. Tumedad värvitoonid mõjuvad eksklusiivselt-elegantselt. Häirib, et kolmanda korruse ruumidesse pääseb vaid läbi väliskoridori.

9 punkti

Keskus jätab kohe sisenemisel väga hea mulje. Tunne süveneb veelgi, kui käia läbi kõik paigad.

Siseviimistluses on kasutatud kvaliteetseid materjale, seda eriti Status Clubi osas. Tellija on teinud pikaajalise investeeringu ning ei ole läinud koonerdamise teed. Kõik üksikasjad on läbi mõeldud ja korrektselt viimistletud. Projekteerijate ja kujundajate tööd ei ole lihtsamaks teinud, et hoone otstarve muutus ehituse käigus. Seda enam on lõpptulemus väga hea.

Hetkel kuum