ÄP fototoimetus • 26. aprill 1999 kell 22:00

Iiri lennufirma Ryanair peab SASi hindu röövellikuks

Ryanairi tegevdirektor Michael O'Leary nimetab Rootsi Arlanda ja Londoni vahelisi praegusi lennukipiletihindu monopoolse olukorra kuritarvitamise tagajärjeks. «5000 Rootsi krooni Londoni-lennu eest pole mingi hind, vaid selge röövimine,» ütleb ta.

Ryanair lendab praegu Londonisse Rootsist kahest kohast, Nyköpingi lähedasest Skavsta lennujaamast ja Kristianstadist. Edasi-tagasi pilet Skavsta ja Londoni vahel maksab Ryanairil 590 Rootsi krooni ehk 1038 Eesti krooni. Olles nüüd toonud sellele liinile Boeing 737-800, saab ta edaspidi teenindada sellel liinil 40 protsenti rohkem reisijaid. Seni on seda liini kasutanud juba 300 000 reisijat.

Et hoida hindu võimalikult all, ei taha Ryanair tegemist teha suurte lennujaamadega, nagu Arlanda, mille kõrged maksud löövad piletihinna üles.

Michael O'Leary nimetab Skavstat Stockholmi kolmandaks lennujaamaks. Pärast seda kui O'Leary Ryanairi juhtimise üle võttis, töötab Ryanair madalatest hindadest hoolimata kasumiga, mida ei saa öelda paljude teiste odavate lennufirmade kohta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum