• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Argentinat ohustab devalveerimine

  Uus nädal algas eurole taas kursi uute madalusrekorditega. Eile hommikul kella 10 paiku, kui Saksamaalt oli kaks päeva järjest tulnud halbu makromajandusnäitajaid, langes ühisraha kurss 1,0110 dollarini. Jaemüük kahanes Saksamaal mais 2,8% ja kaubandusülejääk 6,7 mld margani (aprillis olid need näitajad 4,2% ja 11,4 mld marka). Eesti Pank fikseeris eile dollari kursiks 15,43746 krooni.
  Kui kauplemine oli Euroopa turgudel käimas juba täie hooga, hakkasid analüütikud ja turuosalised vaatama kogu finantssektorit laiemalt, eriti arenevaid turgusid. Argentina teatas eelmise nädala lõpul uute võlakirjade emissioonist kogumahus 2 mld dollarit (1,1 mld rahvusvahelisel ning 0,9 mld siseturul). Investorid hakkasid muretsema niigi suure võlakoorma käes vaevleva riigi majanduse pärast ning Buenos Airese börsiindeks kukkus esmaspäeval 8,64%. Taas hakati rääkima Argentina peeso devalveerimisest (Argentinas on valuutakomitee süsteem, kus peeso on seotud USA dollariga kursiga 1:1). Ebakindlus kandus üle enamikule Ladina-Ameerika valuutadele, k.a likviidseimale Mehhiko peesole. Regiooni majandus on aga tihedalt seotud USA omaga ja pärastlõunaks oli dollari kurss langenud protsendi võrra 1,0206 EUR/USDni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Ülikooli kliinikum paneb plaanilise ravi seisma
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas katkestada plaanilise statsionaarse ravitöö 25. oktoobrist, et katta suurenenud COVID-19 haiglaravi vajadust ning tõsta ravivõimekust.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas katkestada plaanilise statsionaarse ravitöö 25. oktoobrist, et katta suurenenud COVID-19 haiglaravi vajadust ning tõsta ravivõimekust.
Soome sai uue ükssarviku
Avatud lähtekoodiga andmebaasiteenuste pakkuja Aiveni väärtus tõusis hiljutises rahastamisvoorus 1,8 miljardi euroni ehk ligikaudu 2 miljardi dollarini, mis teeb temast värske ükssarviku.
Avatud lähtekoodiga andmebaasiteenuste pakkuja Aiveni väärtus tõusis hiljutises rahastamisvoorus 1,8 miljardi euroni ehk ligikaudu 2 miljardi dollarini, mis teeb temast värske ükssarviku.