16. august 1999 kell 22:00

Daewoo lammutatakse

Praegu kuulub Daewoo gruppi 22 firmat. Tänavune restruktureerimisplaan näeb ette grupi võlgade ja omakapitali suhte kahandamise 1998. a 527 protsendilt 196 protsendile.

«Daewoost kujundatakse autotootmisgrupp, millesse kuulub neli autotööstusfirmat ja kaks tugiüksust,» ütles finantsjärelevalvekomisjoni esimees Lee Hun-jai. Kuus säilitatavat firmat on Daewoo Motor, Daewoo Motor Sales, müügidivisjon Daewoo Corp, Daewoo Telecomi automüügiga seotud osa, Daewoo Heavy Industries masinaehitusdivisjon ja Daewoo Capital.

Kuid tegelikult võib Daewoo Gruop lõpetada vaid Daewoo Corp-na, kui kontroll Daewoo Motori üle võib minna Ühendriikide General Motorsi kätte. Kreeditoride sõnul tahab Daewoo kontrollpaki eest 3,5 miljardit dollarit. Daewoo ja GM on alustanud strateegilise liidu loomise kõnelusi.

Daewoo esimees Kim Woo-choong asutas Daewoo Corp-i 1967. aastal väikese 5000dollarilise kapitaliga tekstiilifirmana. Praegu annab grupp umbes 5% kogu riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Kreeditoride sõnul eraldatakse grupi ülejäänud filiaalid ja tegevusalad põhitegevusest ning müüakse, sealhulgas kasumiga töötav Lõuna-Korea suurim maaklerifirma Daewoo Securities.

Autor: BNS

Hetkel kuum