• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Daewoo lammutatakse

  Praegu kuulub Daewoo gruppi 22 firmat. Tänavune restruktureerimisplaan näeb ette grupi võlgade ja omakapitali suhte kahandamise 1998. a 527 protsendilt 196 protsendile.
  «Daewoost kujundatakse autotootmisgrupp, millesse kuulub neli autotööstusfirmat ja kaks tugiüksust,» ütles finantsjärelevalvekomisjoni esimees Lee Hun-jai. Kuus säilitatavat firmat on Daewoo Motor, Daewoo Motor Sales, müügidivisjon Daewoo Corp, Daewoo Telecomi automüügiga seotud osa, Daewoo Heavy Industries masinaehitusdivisjon ja Daewoo Capital.
  Kuid tegelikult võib Daewoo Gruop lõpetada vaid Daewoo Corp-na, kui kontroll Daewoo Motori üle võib minna Ühendriikide General Motorsi kätte. Kreeditoride sõnul tahab Daewoo kontrollpaki eest 3,5 miljardit dollarit. Daewoo ja GM on alustanud strateegilise liidu loomise kõnelusi.
  Daewoo esimees Kim Woo-choong asutas Daewoo Corp-i 1967. aastal väikese 5000dollarilise kapitaliga tekstiilifirmana. Praegu annab grupp umbes 5% kogu riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT).
  Kreeditoride sõnul eraldatakse grupi ülejäänud filiaalid ja tegevusalad põhitegevusest ning müüakse, sealhulgas kasumiga töötav Lõuna-Korea suurim maaklerifirma Daewoo Securities.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.