Kaido Einama • 24. august 1999 kell 22:00

Suvel kardeti viiruseid vähem

Kuigi käes on august, looduslike bakterite suhtes kõige ohtlikum kuu, ostetakse suvel viirusetõrjujaid arvutitele kõige vähem. Alati tabelis olnud F-Secure Anti-Virus jäi seekord napilt üheteistkümnendaks ja TOP 10 hulka ei pääsenud. Ka Norton Antiviruse müüki võis juulis nimetada pigem CIHi ja muude hitt-viiruste taanduvaks laineharjaks.

Südasuvel osteti tunduvalt vähem ka Regio CD-Atlasi võrreldes kevade lõpuga. Ilus suvi ei meelitanud ka arvutimängude taha erinevalt eelmise aasta vihmastest suvekuudest, millal arvutimeelelahutus läks hoopis paremini kaubaks.

Endiselt edukas kontoritarkvara Office 97 leiab aga ikka palju ostjaid tänu asjaolule, et sügisel saab sellelt kontoripaketilt tasuta uuenduse Office 2000 peale. Sarnast turundusnippi kasutab ka Adobe oma elektrondokumendi programmi Acrobat müües: versiooni 3.0 ostnud saavad tasuta uuenduse versioonile 4.0.

TOP 10sse pääsenud Norton Ghost oli edukas tänu riigihankele, Home Essentials ja Works esinevad aga tabelis seetõttu, et nad lisatakse OEM litsentsidega igale Microlinki arvutile.

Vt. ka tabel

Hetkel kuum