• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RA-SAT parim veofirma

  RA-SAT pälvis esikoha tänu suurele käibekasvule ja kõrgele kasumlikkusele, ütles Äripäeva transpordirubriigi toimetaja Tanel Raig. «Kui transpordis on tavaline kasuminumber miljoni ringis või isegi veel vähem, siis RA-SAT teenis mullu 3,3 miljonit krooni kasumit,» rääkis Raig. Ettevõtete pingeritta seadmisel arvestati ka käibe ja kasumi kasvu võrreldes möödunud aastaga, ning rentaablust ja varade tootlikkust.
  ASi RA-SAT omaniku ja juhataja Valdur Siilbeki sõnul on ettevõttes põhiliselt uued veokid. «Eestis kehtima hakanud uute nõuete tõttu ei tohigi enam toiduaineid vedada rohkem kui üheksa aastat vanad furgoonid,» ütles Siilbek. «Meie 14 isotermilisest furgoonist on 10 uued ja see annab meile konkurentidega võrreldes suure eelise ka edaspidi.» RA-SAT on pankadelt ostnud odavalt uusi veokeid, mis liisingmaksete tasumata jätmise tõttu on endistelt omanikelt ära võetud.
  Samuti on Siilbeki sõnul RA-SATi edu põhjus see, et firma ei anna teistele tööd, vaid üritab kõik veod ise teha. «Teisi vedajaid kasutame ainult siis, kui pakume vedudele täispaketti.»
  Valdur Siilbeki sõnul õnnestus RA-SATil eelmine aasta kergemini üle elada kui teistel, kuid see-eest on käesolev aasta raskem. Kuna firma investeeris palju, napib praegu raha, kuid Siilbeki sõnul pole rahavood siiski negatiivsed.
  Äripäeva transpordiettevõtete edetabeli teise koha sai AS Niinivirta Transport (Soome firma 100% tütarettevõte) ja kolmanda Keila pereettevõte AS Elstera.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Bigbanki varade maht ületas esmakordselt miljardi piiri
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.