ÄP fototoimetus • 25 oktoober 1999

RA-SAT parim veofirma

RA-SAT pälvis esikoha tänu suurele käibekasvule ja kõrgele kasumlikkusele, ütles Äripäeva transpordirubriigi toimetaja Tanel Raig. «Kui transpordis on tavaline kasuminumber miljoni ringis või isegi veel vähem, siis RA-SAT teenis mullu 3,3 miljonit krooni kasumit,» rääkis Raig. Ettevõtete pingeritta seadmisel arvestati ka käibe ja kasumi kasvu võrreldes möödunud aastaga, ning rentaablust ja varade tootlikkust.

ASi RA-SAT omaniku ja juhataja Valdur Siilbeki sõnul on ettevõttes põhiliselt uued veokid. «Eestis kehtima hakanud uute nõuete tõttu ei tohigi enam toiduaineid vedada rohkem kui üheksa aastat vanad furgoonid,» ütles Siilbek. «Meie 14 isotermilisest furgoonist on 10 uued ja see annab meile konkurentidega võrreldes suure eelise ka edaspidi.» RA-SAT on pankadelt ostnud odavalt uusi veokeid, mis liisingmaksete tasumata jätmise tõttu on endistelt omanikelt ära võetud.

Samuti on Siilbeki sõnul RA-SATi edu põhjus see, et firma ei anna teistele tööd, vaid üritab kõik veod ise teha. «Teisi vedajaid kasutame ainult siis, kui pakume vedudele täispaketti.»

Valdur Siilbeki sõnul õnnestus RA-SATil eelmine aasta kergemini üle elada kui teistel, kuid see-eest on käesolev aasta raskem. Kuna firma investeeris palju, napib praegu raha, kuid Siilbeki sõnul pole rahavood siiski negatiivsed.

Äripäeva transpordiettevõtete edetabeli teise koha sai AS Niinivirta Transport (Soome firma 100% tütarettevõte) ja kolmanda Keila pereettevõte AS Elstera.

Autor: ÄP

Hetkel kuum