Toomas Truuverk • 25. jaanuar 2000 kell 7:45

Tallinna börsil on oodata ärevat kauplemispäeva

Aktsiate hinnad Tallinna börsil täna ilmselt langevad, tingituna USA aktsiaturgude läinudöisest järsust kukkumisest.

Tõenäoliselt tekib turul teatav vastuolu, kus kohalikud investorid on viimaste päevade arengute mõjul küllalt positiivses meeleolus ja muude tingimuste samaks jäädes oleks kindlasti ilmutanud tänagi ostuhuvi. Samas on selge, et Ühendriikide turgude 2?3%ne kukkumine viib alla ka juhtivad Euroopa aktsiaturud, teiste hulgas ka Helsingi, Stockholmi ja Venemaa.

Eesti turule jõuab teiste aktsiaturgude mõju läbi kahe teguri. Esmalt muidugi Telekomi aktsia, mille käsi suure tõenäosusega Londonis täna just kõige paremini ei käi ja teise, ehk isegi olulisema tegurina see, et nn välisinvestoritel on koduturgudel täna käed-jalad tööd täis ja seetõttu Eesti aktsiate jaoks suurt aega ei jää. Kui siis üritatakse tekkinud segaduses suhteliselt vaikselt ja valutult arenevatelt turgudelt välja tõmbuda. Kindlasti pole loota aga välismaist ostuhuvi.

Hetkel kuum