Ülo Toomsalu • 20. juuni 2000 kell 6:03

Piirissaare laev kihutas Peipsil reisijatega kaldasse

Piirissaarelt väljunud laev Polaris kihutas pühapäeva pärastlõunal täie kiirusega kaldasse, sest laeva personali väitel jäi gaasitross kinni ning nad ei saanud enam kiirust vähendada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Õnnetus juhtus mõni minut pärast saarelt väljumist, kui laev pidi enne Peipsile jõudmist läbima kanalis S-kujulise kurvi, kuid sõitis liiga suure kiiruse tõttu kaldasse. Lainetus järvel oli väike ning ilm selge.

'See oli ikka kõva mats,' rääkis laeval olnud reisija Tõnis Ilves. 'Mul on ainult mokk katki, aga üks naine viidi kiirabiga ära ning muhke ja vopse said kõik.'

Peipsi piirivalvepiirkonna ülem major Mati Pokkinen ütles, et kõige raskem vigastus oli varbaluumurd, kuid väiksemaid muhke ja kriimustusi said tõepoolest paljud reisijad.

Mitme reisija väitel oli laeva meeskond purupurjus. Meestele Tartus tehtud arstliku ekspertiisi järgi olid aga kõik täiesti kained.

Pokkineni sõnul pidi laev olema tehniliselt korras. 'Kui laev ei oleks korras, siis ei oleks tal sõiduluba,' lausus Pokkinen.

Õnnetust uuriva veeteede ameti laevade järelevalve osakonna juhataja Aarne Valgma sõnul väitis meeskond, et laeval kiilusid kinni käikude vahetamise trossid ning seetõttu ei saanud laeval ka käiku välja võtta. 'Kas see nii oli, selgitab uurimine, ent igal juhul tundub see loogilisena,' lausus Valgma.

Hetkel kuum