Ülo Toomsalu • 17. august 2000 kell 7:21

Stockmanni plahvatustes süüdistatav varjas end haiglas

Kaitsepolitsei eest end varjanud Stockmanni plahvatuste korraldamises süüdistatav nooruk tabati eile Tallinna psühhiaatriahaiglast, mille arstid tundsid Eesti Päevalehes avaldatud fotol ära ühe oma patsientidest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kapo vahistas Deniss Balõnski (22) psühhiaatriahaiglas eile hommikul. Haigla personal oli veidi varem teatanud kapole, et Eesti Päevalehes avaldatud tagaotsitava fotol olev mees on nende patsient, keda on lähiajal plaanis haiglast välja kirjutada.

Haiglasse sõitnud kapo ametnikud selgitasid, et Balõnski tõi psühhiaatriahaiglasse 8. augustil ravile tema Lasnamäel elav ema.

Balõnski ema väitis eile, et tema poeg ei kavatsenud kuhugi põgeneda, sest tema isa on väga haige. Pärast uuesti vahi alla võtmise otsust väitis poeg ema sõnul, et parem tapab end, kui läheb uuesti vanglasse. 'Mul ei jäänud muud üle, kui ta haiglasse viia,' rääkis ema. 'Eelmine kord peksti ta vanglas julmalt läbi.'

Psühhiaatriahaiglast öeldi, et Balõnski oli nädal aega haigla viiendas ehk vastuvõtuosakonnas, kus kontrolliti nooruki vaimset tervist, mis leiti olevat korras. Arstide kinnitusel oli Balõnski oma uue vahistamisega sisuliselt leppinud ning ta ei varjanud seda ka haiglas.

Hetkel kuum