Madli Zobel • 24. august 2000 kell 10:33

Ilmus Rahvusvahelise projektijuhtimise käsiraamat

Phare, Siseministeeriumi ja ESKO koolituse esitlesid täna projekti 'Haldussuutlikkuse tugevdamine' raames valminud 'Rahvusvahelise projektijuhtimise käsiraamatut,' mis põhineb rahvusvaheliste projektirahastajate poolt enim kasutatud projektitsükli juhtimise (Project Cycle Management) metoodikal, teatas Phare.

Raamat on tihedalt seotud projektijuhtimise koolitusega, selles sisaldub terve rida näiteid ja ülesandeid, mis sobivad koolitusel kasutamiseks. Samuti on lõplik versioon valminud koolitusel osalenute tagasisidet arvesse võttes.

Raamat on kakskeelne, paralleelselt eestikeelse tekstiga jookseb inglisekeelne tõlge, et lihtsustada terminoloogiliste vastete leidmist. Veel leiab kasutaja käsiraamatust sõnastiku, komplekti projekti näidisdokumentidest ning praegu toimivate rahvusvaheliste programmide lühikirjeldused koos kontaktinformatsiooniga.

Käsiraamat on trükitud 1500 eksemplaris ning seda levitab Siseministeeriumi kohaliku omavalitsuse osakond. Käsiraamatu sisu saab olema nähtav ka Siseministeeriumi koduleheküljel.

Projekti tulemuse tähtsus seisneb selles, et ta on loonud kvalifitseeritud koolitajate ning käsiraamatu näol eeldused ligipääsuks Euroopa Liidu ressurssidele ning, mis veelgi tähtsam, nende tulemuslikuks kasutamiseks.

Phare programm on viimase kahe aasta jooksul toetanud Eestis ametnike koolitust ligi 20 miljoni krooniga.

Hetkel kuum