Ülo Toomsalu • 13. oktoober 2000 kell 6:05

Linnaettevõtte juht määras endale ja kaastöötajatele suure lahkumishüvitise

Tallinna linnafirma Kolde Hoonete Hoolduse OÜ endine juht Irina Iliste määras pärast ettevõtte likvideerimisest teadasaamist endale ja firma kahele juhtivtöötajale kokku ligi poole miljoni krooni suuruse lahkumishüvitise, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Ei saa öelda, et tegu oleks seaduserikkumisega, sest siis uuriksid asja juba vastavad organid,' ütles Põhja-Tallinna linnaosas tegutseva Kolde Hoonete Hoolduse OÜ tegevjuht Ander Paeorg. 'Küll aga ei ole endised juhid minu arvates eetiliselt käitunud, sest lahkumishüvitised määrati endale üheksa päeva enne linnavalitsuse korraldust ettevõte likvideerida.'

Paeoru sõnul tekitas Iliste firma eelarvesse küll suure augu, kuid osaühingu 77 hoone haldamine seetõttu ei kannata.

Põhja-Tallinna vanema Tõnu Heidovi sõnul pole otsust langetatud, mida firma juhatajale, pearaamatupidajale ning heakorrameistrile makstud lahkumishüvitiste maksmise osas ette võtta. 'Kui peaks selguma, et hüvitised on ebaseaduslikult makstud, algatab ettevõtte likvideerimiskomisjon vastavad menetlused ning ma ei välista ka politseisse pöördumist,' lausus Heidov. Tema sõnul tingis ettevõtte likvideerimise firma majandustulemuste väga halb seis.

Hetkel kuum