• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus kalapüügiseadus tekitab paksu verd

  Kalapüügiseadust muutes on välja jäetud rannaküla elanikud. Uus on seaduses ka see, et 10% kalapüügivõimalustest läheb oksjonile, kirjutab Maaleht.

  'See on väga loll ja rahvavaenulik seadus,' ütleb Saaremaa Orissaare valla mees Ormi Sulg, kes on seni käinud merel rannaküla elaniku püügiloaga. 'Võrgulaskmine on rannaelanikule elustiil. Kui see ära võtta, mis meile siis veel jääb.'
  'Rannikumeri on kalast tühi, sest võrk on võrgus kinni,' põhjendab keskkonnaministeeriumi kalandusosakonna peaspetsialist Enno Kobakene, miks Reformierakonna fraktsiooni koostatud seadusega rannaküla elanikke tõrjutakse.
  Saaremaa keskkonnateenistuse andmetel moodustavad aga rannaelanike kalakogused kogu väljapüügist 1-2% ja rannapüügist 5-7%. Samuti Hiiumaal.
  Kobakese sõnul ei saa statistikat uskuda, sest kõigest 36% rannaküla elanike püügiandmetest jõuab keskkonnateenistustesse.
  Riigikogu keskkonnakomisjoni nõunik Endel Koljat ütleb, et rannakülaelanike seadusest väljajätmist nõudsidki just kutselised kalurid.
  Kalurite Liidu esimees Toivo Orgusaar väidab aga, et kalurid pole mitte randlaste kalapüüdmise vastu, vaid selle vastu, et nad kala müüvad. 'Püüdku kala ainult oma tarbeks!'
  Esmakordselt võimaldab seadus panna osa kalapüügivõimalustest enampakkumisele. Algselt tahtis Reformierakond müüa oksjonil poole püügiõigusest, kompromissina jäi see 10% peale.
  Riigikogu keskkonnakomisjoni nõuniku Endel Koljati sõnul on oksjon ainus võimalus uute tegijate juurdepääsuks. Oksjonile pannakse kalakvoodid siis, kui taotlejaid on rohkem kui püügivõimalusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.