Sulev Oll • 31. oktoober 2000 kell 9:21

Eesti firmad võivad Euroopasse saata ka jäätist, pärmi ja sigarette

Lisaks lihale kehtestatud kvootidele on Eestil kasutamata mitmeid teisigi Euroopa Liitu eksportimise võimalusi. Nii võiks Euroopasse saata 15 tonni jäätist ja 2800 tonni pärmi. Keegi pole huvi tundnud ka 70 tonni sigarettide eksportimise vastu.

Kuigi kalatöötlejad on olnud eksportimisel usinad, pole eksporditud elus angerjat, jahutatud turska ning heikist, lõhest ja tuunist valmistatud kalakonserve. Elus angerjat võiks aastas Euroopasse viia 100, jahutatud turska aga 2500 tonni. Täidetud on aga mageveekalade filee, värske või jahutatud merekala ning forelli ja lõhe kvoot.

Eelmistel aastatel on piimatootjad ära kasutanud lõssipulbri ja või kvoodid, alates sellest aastast võib Euroopasse eksportida ka juustu.

Hetkel kuum