Peeter Koppel • 31. oktoober 2000 kell 22:00

Tehnoloogiasektor ei jäta jonni

Ühendriikide aktsiaturgudel sattus eilse kauplemispäeva alguses taaskord huviorbiiti viimasel ajal palju kannatanud tehnoloogiasektor.

Tehnoloogiakeskse Nas-daqi üldindeks oli veidi enam kui tund päast kauplemise algust kerkinud 4,12 protsenti 3322,92 punkti tasemele. Esmaspäevase müügilaine käivitas Nasdaqil Cisco hinnasihi alandamine 60?65 dollari tasemele, kuid analüütikute hinnangul oli esmaspäevane langus omane ainult Cisco-laadsetele ettevõtetele ning kõrgtehnoloogia ja telekommunikatsioonisektorit ei varitse sarnased ohud. Positiivset meelestatust võis eile täheldada ka internetiaktsiate suhtes, sest esmaspäeval teatas üks juhtivaid e-kaubanduse ettevõtteid eToys Inc oodatust väiksemast kahjumist kolmandas kvartalis.

New Yorgi börs liikus eile veidi enam kui tund pärast kauplemise algust ligikaudu esmaspäevasel tasemel. Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli kerkinud 0,06% 10 841,08 punktile. Börsi põhiline tähelepanu oli suunatud noteeritud ettevõtete suurtehingutele. IBM teatas konsultatsioonilepingu sõlmimisest Jaapani telekomiga NTT, mis moodustab osa laiemast liidust, mille väärtusesks võib kujuneda kuni 13,8 mld dollarit.

Stockholmi börsi üldindeks liikus eile poolteist tundi enne kauplemise lõppu 1,8 protsendiga plussis 5198,71 punktil.

Helsingi börsi üldindeks HEX liikus eile tund enne kauplemise lõppu 2,2 protsendiga plusspoolel 13 436,96 punktil. Kauplemisaktiivsus oli madal ning põhiline tähelepanu suunatud telekommunikatsiooni- ja metsandussektoritele.

Hetkel kuum