Ülo Toomsalu • 21. november 2000 kell 6:08

Liiklejad saavad teeoludest teavet

Suurematel maanteedel hakkab talvel tööle 32 automaatikal töötavat teeilmajaama, kust edastatavaid andmeid tee-olude kohta saavad liiklejad pärida maanteeametist telefonitsi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maanteeameti teehoiu osakonna peaspetsialisti Märt Puusti sõnul saab maanteeinfo keskusesse helistades teada, millistel maanteelõikudel on kiilasjää, milline on kusagil teepinna temperatuur, sademete hulk või nähtavus.

Ööpäevaringselt töötav maanteeinfo keskus asub Tallinna-Pärnu maantee 18. kilomeetril ja sinna jookseb elektrooniliselt kokku Eesti maanteedele paigutatud automaatsete teeilmajaamade kogutav informatsioon.

Maanteeamet paigaldab automaat-ilmajaamad tähtsamatele maanteedele teeinfo projekti raames, milleks tänavu on riigieelarvest eraldatud kolm miljonit krooni. Üks ilmajaam maksab 300 000-400 000 krooni, olenevalt jaama kasutusfunktsioonidest.

Eelmisel talvel töötas Eesti teedel 24 ilmajaama ning tänavu lisatakse neile veel kaheksa.

'Lähiajal tahame ühendada Baltimaade ja Soome teeilmajaamad ühtsesse võrku ning teha selle info liiklejatele interneti vahendusel neljas keeles kättesaadavaks,' rääkis Puust. 'Loodame süsteemi lõplikult töövalmis saada selle aasta lõpuks.'

Hetkel kuum