• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Raudtee kosilased ootavad riigiaktsiaid

  Nii Baltic Rail Service (BRC) kui ka Raudtee Erastamise Rahva AS (RER) soovivad näha riigile jäävat 34 protsenti Eesti Raudtee aktsiatest mõne aasta möödudes börsil, kirjutab Postimees.

  Nii RERi kui ka BRC hinnangul võiks riik mõne aasta möödudes korraldada aktsiate esmase emissiooni (IPO), et Eesti Raudtee aktsiatega saaks kaubelda Eesti Telekomi eeskujul börsil.
  RERi juhataja Rain Tamme arvates võiks IPO teoks saada umbes nelja aasta pärast. ?See oleks omamoodi pretsedent, sest kui telekommunikatsioonisektori aktsiatega ollakse harjunud, on raudtee aktsiatega börsidel kauplemine veel uus asi,? rääkis Tamm.
  BRSi juhatuse esimehe asetäitja Guido Sammelselja kinnitusel käisid ka nemad oma pakkumises välja riigile jäävate aktsiate hilisema avaliku müügi variandi. ?Samuti oleme valmis ka ülejäänud aktsiad erastamishinnaga välja ostma,? lisas Sammelselg.
  Ka Rail Estonia on nõus riigi soovi korral omandama ka ülejäänud 34 protsenti Eesti Raudtee aktsiatest.
  Erastajad loodavad juba paari aasta möödumisel maksta aktsionäridele dividende.
  Dividendidega on kõige heldem RER, mis pakub riigile juba viie aasta jooksul 210 miljonit krooni omanikutulu. BRS pakub dividendidena samas 90 miljonit. Sammelselja hinnangul on väga keeruline hinnata tulevikus teenitavaid kasumeid.
  Ka Rail Estonia pakub riigile esimese viie aasta jooksul 90 miljonit krooni dividende. Samas pole ettevõte ikka veel leidnud strateegilist investorit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.