KredEx hakkab garanteerima ka Meritast võetud laene

13. veebruar 2001, 17:28

Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutus KredEx ja Merita Bank Plc kirjutavad täna alla koostöölepingule kesk- ja väikeettevõtluse finantseerimiseks, sõnas KredExi juhataja Maive Rute. Koostööleping avab ettevõtetele võimaluse taotleda Meritast laenu ka siis, kui napib tagatisvara laenu katteks. KredExi garantii tagab pangale kuni 75% võetava laenu jäägist.

Koostööleping näeb sihtgrupina ettevõtteid, kelle töötajate arv jääb alla 250 ja aastakäive alla 625 miljoni krooni. Ettevõtte omakapital peab vastama seaduses nõutud määrale ning tal ei tohi olla ajatamata riigimaksude võlgnevusi. KredEx ei garanteeri põllumajanduse ja kalanduse laene. Laenu omafinantseeringu või pikkuse suhtes piiranguid ei tehta.

Laenust huvitatud ettevõtja pöördub Meritasse, kus teostatakse tavapärane laenutaotluse analüüs. Merita hindab laenusoovija krediidivõimelisust ning äriplaani teostatavust. Kui hinnang on positiivne, aga pank soovib täiendavat tagatisvara ehk teisisõnu soovib projekti teostumisriski jagada, teeb ta garantiitaotluse KredExile.

Garantiide väljastamine võtab sõltuvalt projekti suurusest ja keerukusest 1 - 4 nädalat. Garantiitasud algavad 1,5 protsendist aastas laenu garanteeritud jäägi pealt.

KredEx on loodud sihtasutuste reformi käigus kolme endise sihtasutuse baasil. KredEx kavandab lähiaastatel toetada kuni 500 miljoni krooni laenamist väike- ja keskettevõtlusele. Peale Merita võimaldavad laenamist Kredexi garantiidega veel Ühispank, Sampo Pank ja Krediidipank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing