Läti turistid tunnevad kasvavat huvi Eesti saarte vastu

Inno Tähismaa 20. veebruar 2001, 10:40

Riias toimunud kaheksandal rahvusvahelisel turismimessil Balttour 2001 tunti kasvavat huvi Eesti saarte, eelkõige Saaremaa, Hiiumaa ja Kihnu turismivõimaluste vastu, teatas ettevõtluse arendamise sihtasutuse esindaja.

Suuremat tähelepanu pälvisid messi külastajates Saaremaa, Hiiumaa ja väikesaared. Samuti Tallinn ja Lõuna-Eesti ning Eestis aktiivse puhkuse veetmise võimalused. Konkreetset informatsiooni küsiti ka kultuurisündmuste ja kontsertide kohta.

Eesti Turismiagentuuri projektijuht Kaira Kivi sõnul tundub, et Saaremaa endale enam reklaami ei vajagi. 'Lätlaste sõbralik nali saarlaste aadressil oli, et iga lätlane on juba vähemalt korra Saaremaal käinud'.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiagentuuri ja Eesti Turismifirmade Liidu koordineerimisel osalesid messil Eesti ühispinnal Estonian Air, Eckerö Line, Tallink ja Saaremaa Reisibüroo. Omaette väljapanekutega olid esindatud Sihtasutus Lõuna-Eesti Turism, mittetulundusühing Eesti Maaturism ja Reval Hotelligrupp.

Läti Statistikaameti andmetel moodustavad Läti elanike reisid Eestisse 15% kõikidest välisreisidest. Eesti on Leedu järel (kuhu lätlased teevad aastas ligi 1 miljon reisi) välisreiside populaarsuselt teisel kohal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing