Peeter Koppel • 6. aprill 2001 kell 8:15

Lukoili võimalik hea dividend kergitas Venemaa aktsaturgu

Venemaa aktsiaturul pääsesid eile domineerima positiivsed meeleolud. RTS-indeks kerkis 19,3 mln dollarilise käibe juures 3,76 protsenti ja sulgus 167,33 punkti tasemel.

Tähelepanu keskmesse sattus naftagigant Lukoil, mille tänaselt juhatuse koosolekult ootavad turuosalised teadet lahkete dividendide kohta. Lukoili aktsia lõpetas 7,93 protsendi võrra kõrgemal 9,39 dollari tasemel. Maaklerite hinnangul tõusis Lukoili aktsia niivõrd järsult madala likviidsuse tõttu. Ostuhuvi taga olid põhiliselt kohalikku päritolu turuosalised.

Tugev ostuhuvi valitses ka teiste likviidsemate aktsiate vastu ning börsi juhtaktsia UES lõpetas enam kui 7 protsendi võrra kõrgemal 0,099 dollari juures.

Siiski on maaklerid edasiste arengute suhtes skeptilised ning leiavad, et maailma turgude pessimism võib ka Venemaale halvasti mõjuda ja seda vaatamata sellele, et Venemaa aktsiaturul on maailma turgudega võrreldes suhteliselt hästi läinud.

Hetkel kuum