Ülo Toomsalu • 29. mai 2001 kell 6:23

Tartu vesi võib kallineda rohkem kui veerandi võrra

Tartu joogivee hind võib tuleva aasta alguses tõusta ligi 30 protsenti ehk 23 kroonini kantmeeter, kui Tartu linnavalitsus järgib volikogus kinnitatud ühisveevärgi arengukava, kirjutab Tartu Postimees.

Selle aasta alguses kerkis kraanivee hind Tartus 14 kroonilt 17 krooni ja 90 sendini, seitsme kuu pärast võiks kuupmeeter joogivett vastavalt veevärgi arengukavale maksta juba 23 krooni ehk üle viie krooni praegusest enam.

Kui raad otsustab arengukava eirata, on Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapi kinnitusel siiski tõenäoline vähemalt kahe ja poole kroonine hinnatõus.

Tartu ühisveevärgi arengukava järgi peab eratarbijaile müüdava vee hind tõusma tuleval aastal firmade tariifini, mis on praegu 20 krooni ja 50 senti kuupmeetri eest. Võrdset hinda nõuab ka juba enam kui kaks aastat tagasi jõustunud ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadus.

Toomas Kapp märkis, et seaduse ja arengukava täitmisest olulisem on tõsiasi, et viletsas seisus ja kibekiirelt lagunev torustike süsteem vajab remonti ja uue vastu väljavahetamist.

Vastavalt ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadusele peab Tartu Veevärk iga kavandatava hinnatõusu linnavalitsusega kooskõlastama.

?Ma arvan, et praegu linnavalitsus uut hinnatõusu ei aktsepteeri,? ütles abilinnapea Aksel Kivi. ?Samas ei saa ma väita, et hind tuleval aastal ei tõuse. Iga hinnatõus on poliitiliselt kahjulik, aga kui see on majanduslikult põhjendatud, tuleb järele anda.?

Hetkel kuum