Pideva ostmise strateegia säästvale investorile

Pideva ostmise strateegia (dollar cost averaging ? DCA) on maailmas üks populaarsemaid investeerimisviise, mida kasutavad miljonid erainvestorid. Strateegia põhineb asjaolul, et uuringute järgi ei ole keegi suutnud pidevalt aktsiaturu käitumist õigesti ennustada. Kuna seda ei ole võimalik teha, siis peaks investor loobuma põhjade ja tippude otsimisest ning investeerima pidevalt, sest aktsiatel on kalduvus pikaajalises perspektiivis tõusta.

DCA puhul investeeritakse regulaarselt kindel summa sõltumata ostetavate väärtpaberite hinnatasemest. Strateegia eelis on investeeringute ajaline hajutamine ja pidev säästmine.

Pangad ja ka näiteks LHV Direct pakuvad investeerimistooteid, millesse on võimalik igakuiselt investeerida ka 500 krooni suuruseid summasid (tehingu eest teenustasu maksmata). Teenus kannab nime Fondsäästmine (EYP), Fondiplaan (Hansa) või Kasvuportfell (LHV Direct). Üksikute aktsiate asemel tasub DCA puhul investeerida eelkõige fondidesse ja indeksitesse. Lähemalt tuleks tutvuda ka pakutavate maksusoodustustega, mis kehtivad pikemaajalistele lepingutele.

Hetkel kuum