Merike Ojasson • 18. september 2001 kell 14:08

New Yorgi õnnetus toob paljudele tervisehäireid

Ameerika teadlased ei välista võimalust, et New Yorgis toimunud terrorirünnakud võivad avaldada halba mõju paljude ameeriklaste tervisele. Meedikud hoiatavad haiguste eest, mille nimekiri algab hingamisteede haigustega ja lõpeb vähiga, teatab gazeta.ru.

Arstide sõnul on ohtlikuks märgiks see, et lisaks tsemenditolmule ja põlemisproduktidele oli õhus palju asbestitolmu. Siiani ei ole Ameerika ehitusorganisatsioonid öelnud, kas Maailma Kaubanduskeskuse ehitamisel kasutati asbesti või mitte.

Manhattanil õhku paiskunud asbestitolmu tõttu peetakse selle piirkonda külastamist praegu ebasoovitavaks. Allergikutel ja astmaatikutel on palutud New Yorgist välja sõita.

Juba rünnakupäeval pöördusid haigatesse sajad kannatanud, kes olid saanud vigastada kas hoonete tükkidega või hingasid sõna otseses mõttes välja tolmu ja tahma. Arstide poole pöördunute hulgas oli palju päästetöötajaid, politseinikke ja tuletõrjujaid.

Hetkel kuum