• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Katk murrab investorite usaldust

  Ameerika aktsiaturud langesid kolmapäeval siberi katku hirmu tõttu Washingtonis ja New Yorgis. Peamised indeksid alustasid kolmapäeval positiivse alatooniga, kuid kukkusid pärast Kongressihoone läbiotsimist seoses siberi katku kartusega.
  Aktsiate müük hoogustus pärast Valge Maja majandusasjade peanõustaja Lawrence Lindsey ütlust, et USA majandus langeb tõenäoliselt kaks järjestikust kvartalit, mida defineeritakse majandusseisakuna.
  Nasdaq langes kolmapäeval 4,4 võrra 1646,34 punktile, Dow Jones tööstuslik keskmine langes 1,61 võrra 9232,97 punktile ja S&P 500 kaotas 1,86 oma väärtusest, sulgudes 1077,09 punktil.
  Arvutitootja Apple Computer teatas kolmapäeval eelnevat kvartalit ületanud tegevuskasumist, kuid hoiatas, et 11. septembri rünnakud langetasid järsult äri, mille tagajärjel alandas firma käimasoleva kvartali väljavaateid.
  Tipp-pangad Citigroup Inc. ja J.P. Morgan Chase & Co. tõstsid kolmapäeval Dow indeksit. Firmade kasumid kukkusid järsult seoses halveneva majandusolukorraga ja eelmise kuu terrorirünnakutega. Paljud Wall Streeti analüütikud kartsid veelgi halvemaid tulemusi.
  Neljapäeval kauplemispäeva algul kauplesid peamised indeksid erisuunaliselt. Nasdaq oli kella 18ks tõusnud 0,5 võrra 1656 punktile, Dow langenud 0,35 võrra 9200 punktile ning S&P 500 0,42 võrra 1073 punktile. Investorid kardavad uusi siberi katku juhtumeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.