Käivitus E-Riigikassa

Inno Tähismaa 25. oktoober 2001, 11:38

Eile käivitus E-Riigikassa projekt, mille tulemusena alustas Riigikassa oma klientidega andmete vahetamist Internetipanga kaudu. E-Riigikassa on Interneti rakendus Riigikassa teenindamisel olevatele asutustele, mis annab neile võimaluse suhelda Riigikassaga Interneti kaudu.

E-Riigikassas on asutusel võimalik sooritada makseid, teha broneeringuid, saata teatiseid ja saada maksete väljavõtteid. Kõike seda teostatakse kiirelt ja turvaliselt, kasutades selleks pankade poolt pakutavat autentimise ehk kontrollimise teenust. Käesoleval hetkel on autentijateks Hansapank ja Ühispank.

E-Riigikassa teenused ehk e-teenused on toimingud, mis võimaldavad asutusel edastada Riigikassasse andmeid ning saada Riigikassalt aruandeid, milleks tavapäraselt on kasutatud asjakohaseid paberile trükitud blankette.

Lähitulevikus saab võimalikuks ka maksekorralduste ja kassalise teenindamise eeskirjas ettenähtud teatiste edastamine Internetipanga vahendusel. Tagasisidena hakkab Riigikassa asutustele väljastama erinevaid aruandeid.

Täpsemat informatsiooni E-Riigikassa kohta on võimalik saada Rahandusministeeriumi koduleheküljelt aadressil http://www.fin.ee/files/kodulehekulg4.htm

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing