Rõiva- ja tekstiilitootjad vaevad tööjõuprobleeme

22. november 2001, 11:47

Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu liikmesettevõtete juhid saavad täna kokku Viljandis, et arutleda kutsereformi üle rõiva-ja tekstiili valdkonnas.

Eesti Rõiva- ja Tekstiililiit on kaks aastat tegelenud ettevõtete tööjõuvajaduste väljaselgitamisega, et teha ettepanekuid riigi koolitustellimuse koostajatele. 'Haridussüsteemi ümberkorraldamine on vaevarikas ja aeganõudev protsess, ent püüame koos haridusasutustega väljaõppe ja tegeliku tööjõuvajaduse vastavusse viia,' ütles Rõiva- ja Tekstiililiidu tegevdirektor Maie Vader.

Külalistena osalevad kokkusaamisel Raivo Niidas ja Märt Tomson Haridusministeeriumi Koolivõrgu Büroost ning Õigusinstituudi emeriitprofessor Ülo Vooglaid.

Kahepäevase kokkusaamise käigus külastavad firmajuhid ka Viljandi rõiva- ja tekstiiliettevõtteid AS Villero, AS Galvi-Linda ja AS Toom Tekstiil.

Eesti Rõiva- ja Tekstiililiit on valdkonna ettevõtjaid esindav mittetulundusühing, kuhu kuulub 80 ettevõtet, sealhulgas 7 koolitusasutust, ühtekokku 13 500 töötajaga.

Liidu liikmesettevõtetes valmistatakse ca 75% Eestis valmistatavatest rõivastest ja tekstiiltoodetest. Liidu juhatuse esimees on Madis Võõras Klementist, aseesimees Meelis Virkebau Kreenholmi Valdusest.

Liidu peamisteks tegevussuundadeks on olnud ettevõtluskeskkonna kaitsmine säilitamaks konkurentsivõimet, erialase info vahendamine, ettevõtetele kvalifitseeritud tööjõu ettevalmistamise küsimused ning Euroopa Liidu liitumisprotsessiga kaasnevate nähtuste uurimine tekstiili-rõivavaldkonnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing