Kaja Koovit • 22. november 2001 kell 9:59

Coca-Cola HBC ostab Venemaa ja Baltimaade villimise novembris

Maailma teine suurem Coke?i villija Coca-Cola HBC (CCHBC teatas, et Coca-Cola Campany?lt Baltimaade ja Venemaa villimisoperatsioonide ostutehing jõuab sellel kuul ühele poole, kirjutab Financial Times.

CCHBC nõustus juulis emafirmale maksma 200 miljonit dollarit (3,6 miljardit krooni) territooriumi eest mis hõlmab kiirelt arenevat Moskva ja St Peterburgi piirkonda ning vähem arenenud Venemaa kesk-ja idaalasid.

CCHBC teade järgnes kompanii oodatust paremate kolmanda kvartali tulemuste avaldamisele, mis tuginesid müügi paranemisele Venemaal ja Nigeerias.

Grupi konsolideeritud üheksa kuu puhaskasum oli 38,5 miljonit eurot (602,3 miljonit krooni) ning käive kasvas võrreldes eelmise aastaga 12% 2,69 miljardi euroni (42,1 mld krooni).

CCHBC tegevdirektor Irial Finan kinnitas, et Venemaa ja Baltimaade operatsioonides saab EBITDA (kulumi eelne ärikasum) tänavu esmakordselt pärast 1998.aasta kriisi olema positiivne. 'Järgneval viiel aastal ootame me nendel turgudel tugevat kasvu, ' lisas ta.

CCHBC moodustati eelmisel aastal, kui ühinesid Coke?i Ateenas asunud Iirimaa, Nigeeria ja Balkani riikide turge hõlmanud frantsiisifirma Hellenic Bottling Company ja Coke?i Kesk- ja Ida- Euroopa villimisoperatsioone koordineerinud Londonis asunud Coca- Cola Beverages.

Hetkel kuum