• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Minister Tarmo Loodus: haldusreform ei lenda prügikasti

  ?Tegelemine haldusterritoriaalse reformiga ei ole seotud ühegi kuupäevaga,? ütles Loodus. ?Et temaatika on jätkuvalt huviorbiidis, näitab, et selle koht pole prügikastis.?
  Loodus leidis, et senine töö haldusterritoriaalse reformiga on olnud kriitikast hoolimata asjalik. ?Et omavalitsused oma õiguste eest seisavad, tähendab, et nad mõtlevad asja üle,? sõnas Loodus.
  Looduse kinnitusel näitab küsitlus omavalitsuste hulgas, et vabatahtlikke ühinejaid on kaks korda rohkem kui ühinemise vastaseid. ?Olin valmis halvemaks tulemuseks,? tunnistas Loodus ja lisas, et küsitluse tulemused esitas ta teisipäeval ka valitsusele.
  Looduse andmeil toetas 14 protsenti kohalikest omavalitsustest vabatahtlikku ühinemist ja 55 protsenti omavalitsustest on tingimisi ühinejad. ?Ühinemise vastaseid on umbes kolmandik,? lisas Loodus.
  Loodus ütles, et Eestis on seni ühinenud 16 kohalikku omavalitsust.
  ?Ainus seadus, mille alusel seda teha saab, on 1995. aastal vastu võetud Eesti territooriumi haldusjaotuse seadus,? sõnas Loodus.
  Loodus heitis haldusreformifoorumil esinedes kohalikele omavalitsustele ette, et omavalitsused ei vaevu otsima lisavahendeid oma tulubaasi parandamiseks. ?Ükski omavalitsus ei mõtle sellele, kuidas panna kehtima kohalikke makse,? tõi Loodus näite. ?Omavalitsused tahavad mängida hoopis head onu ja otsivad näiteks maamaksu puhul madalamaid variante.?
  Looduse sõnul on omavalitsuste tulubaasi probleemid eelkõige rahandusministeeriumi, mitte siseministeeriumi rida.
  Loodus kinnitas, et valitsus valmistab ette dokumente, mis püüavad leida lahendusi omavalitsuste põletavamatele probleemidele, nagu näiteks tulubaasi ümbervaatamise põhimõtted, õpilaste pearaha või transpordiküsimused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.