Ülo Toomsalu • 28. jaanuar 2002 kell 6:06

Kodutütarde juht sundis lapsi Savisaart ülistama

Apoliitilise riigikaitselise organisatsiooni Kodutütarde peavanem Anne Eenpalu kiskus oma hoolealused poliitikasse, viies tüdrukud laupäeval Keskerakonna kongressile, kirjutab Eesti Päevaleht.

Umbes 20 põhikooliealise kodutütrega kongressile tulnud Eenpalu hüüdis laste ees: ?Elagu Eesti Vabariik! Elagu Keskerakond! Elagu Edgar Savisaar!? Kodutütarde elagu-hüüete järel tervitas Keskerakonna liider Savisaar noori kättpidi.

Kongressil andsid kodutütred ka tõotuse, lubades hoida isamaad, aidata ligimest ja jääda ustavaks kodutütarde põhimõtetele ning seadustele.

Riigikogu ja Kaitseliidu vanematekogu liikme Tiit Tammsaare sõnul on juhtunu äärmiselt kahetsusväärne. ?Kõik jõustruktuurid peavad olema apoliitilised,? ütles Tammsaar. ?See on demokraatliku riigi üks alustugesid. Niikaua, kui me suudame nende apoliitilisust säilitada, niikaua suudame ka demokraatlikku riigikorda pidada.?

Kaitseliidu vanematekogu liige Peeter Tulviste ütles, et soovib juhtunuga põhjalikult tutvuda. ?Kui see niimoodi oli, siis on see täiesti lubamatu,? lausus Tulviste. ?Riigikaitseline organisatsioon peab olema neutraalne. Nad (kodutütred ? toim) peaksid siis järjest käima kõikide erakondade kongresse tervitamas või mitte ühegi oma.?

Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa sõnul tulid kodutütred kongressile omal algatusel. ?See oli meile üllatuseks,? lisas ta.

Kaitseliidu allorganisatsiooni Eesti Kodutütred peavanem Anne Eenpalu ütles, et nad tervitaksid nii kõiki erakondi, kuid siiani pole neid kongressidele kutsutud.

Hetkel kuum