26. veebruar 2002 kell 8:17

Amazon.comi asutaja Bezos müüs kõigi aegade suurima koguse ettevõtte aktsiatest

Maailma tuntuima internetikaubamaja Amazon.com tegevjuht ja asutaja Jeff Bezos müüs sel kuul oma ettevõtte kõigi aegade suurima aktsiapaki, kirjutab The Wall Street Journal Online.

Veebruari esimesel nädalal müüs Bezos 2,95 miljonit Amazon.comi aktsiat koguväärtuses 36,2 miljonit dollarit (650 miljonit krooni), mis on nii aktsiate arvu kui ka nende väärtuse järgi rohkem kui möödunud aastal kokku. Amazon.comi pressiesindaja sõnul moodustasid veebruaris müüdud aktsiad alla 3 protsendi tema valduses olevatest Amazon.com"i osalusest.

2001. aasta jooksul müüs ta kokku 2,2 miljonit aktsiat, mille eest teenis 27,3 miljonit dollarit (500 miljonit krooni). Senine suurim Bezosi Amazoni.comi aktsiate müük toimus novembris (800 000 aktsiat).

Amazon.comi aktsia kerkis eile Nasdaqil 5,05 protsenti 13,73 dollarini.

Hetkel kuum