5. aprill 2002 kell 7:15

Eksport veebruaris viiendiku väiksem kui aasta tagasi

Võrreldes 2001. aasta veebruariga oli Eesti eksport tänavu veebruaris 19% väiksem ehk 4,4 miljardit krooni, teatas statistikaamet.

Tänavuse aasta jaanuariga võrreldes suurenes eksport 16%. Normaaleksport ehk siis eksport, milles pole arvesse võetud taasväljavedu pärast töötlemist ja väljavedu töötlemiseks, suurenes 5%. Kaupade väljavedu pärast Eestis töötlemist suurenes 47%.

Jaanuariga võrreldes suurenes peamiselt masinate ja seadmete (511 miljoni krooni võrra), transpordivahendite (40 miljoni krooni võrra), tekstiili ja tekstiiltoodete (39 miljoni krooni võrra) ning puidu ja puittoodete (38 miljoni krooni võrra) eksport.

Samal ajal vähenes mineraalsete toodete (27 miljoni krooni võrra), metalli ja metalltoodete (24 miljoni krooni võrra), keemiatööstuse tooraine ja toodete (11 miljoni krooni võrra) ning paberi ja pabertoodete (11 miljoni krooni võrra) väljavedu.

Hetkel kuum