17. aprill 2002 kell 7:34

Head kvartalitulemused vedasid USA börsid eile tõusule

Esimese kvartali majandustulemused aitasid eile USA börsidel probleemid unustada ja jõuliselt kosuda.

Novellus Systems tõusis New Yorgi börsil 6,1%, tasemeni 53,46 dollarit kui pooljuhtidele seadmete tootja teatas prognoositust väiksemast kvartalikahjumist ning loodab, et sektoril on hakanud paremini minema.

Turgu juhtis ka mikrokiipide ja elektroonika tootja Texas Instruments, kes loodab käimasolevalt kvartalilt paremat edasiminekut kui senini analüütikud on prognoosinud. Ettevõtte väärtpaber tõusis eile 5,2%, tasemeni 33,79 dollarit.

Paar head majandustulemust ja prognoosi vedasid kaasa nii sektoriga otseselt kui ka kaudselt seotud ettevõtted.

Philadelphia börsi pooljuhtide indeks tõusis eile päevaga ligi 6% ning kogu tehnoloogiasektorit kajastav Nasdaqi indeks 3,59%, tasemeni 1816,79 punkti.

Maaklerite sõnul olid investorid heade tehnoloogiasektori uudiste osas pikka aega näljas ning nende tulles kasutati need ka jõuliselt ära. Seda eriti just pooljuhtide aktsiate osas, mis on saanud võrreldes teiste sektoritega kõige suuremaid tagasilööke.

Vanematest nimedest tõusis oma esimese kvartali tulemuste peale 2,8%, tasemeni 53,88 dollarit Coca-Cola aktsia.

Märksa paremani läks veel General Motorsil, mis tõusis 5,4%, tasemeni 64,37 dollarini, kuna autotootja tõstis teise kvartali kasumiprognoosi 1,90 dollarini ja terve aasta oma 4,60 dollarini. Mõlemad on tunduvalt paremad tulemused, kui analüütikud on seni prognoosinud.

Dow Jones indeks tõusis päevaga 2,06%, tasemeni 10301,32 punktini.

Indeksisse kuuluvast kolmekümnest ettevõtte aktsiast odavnesid päevaga vaid kaks.

Hetkel kuum