Inge Rumessen • 16. mai 2002 kell 10:42

Enamik ravimitootjaid pole nõus hindu langetama

Aprilli keskel haigekassa poolt ravimifirmadele saadetud hinnalangetusettepanekute tulemus on vaid 5 miljonit krooni kokkuhoidu.

Haigekassa tegi 73 ravimifirmale ettepaneku langetada retseptiravimite hindu. Eile olnud tähtajaks saabusid vastused vaid 19 ravimifirmalt.

Neljast vastanust kaks ravimitootjat pakkusid praeguse ravimite kompenseerimissüsteemi juures konkreetset hinnaalandust, mis tooks aastal 2002 kaasa 5 miljonit krooni kokkuhoidu, eeldusel, et uus ravikindlustuse seadus hakkab kehtima hiljemalt 1. oktoobril 2002.

Ülejäänud vastustest oli konkreetseid hinnalangetamise ettpanekuid kaks. Üks oli seotud Riigikogus menetluses oleva uue ravikindlustuse seaduse sõnastusega ning seadis tingimuseks, et ravimihindade langetamine esitatud tasemele on võimalik vaid grupipõhiste referentshindade kehtestamisel. Teine hinnalangetamise ettepanek tehti kahele ravimile, mida aga retseptidel kirjutatakse välja äärmiselt harva.

Hetkel kuum