Ülo Toomsalu • 26. august 2002 kell 6:23

Pärnu PM: Pärnu gaasifirmast varastati ohtlikku naerugaasi

Pärnus tööstuslike gaaside müügiga tegelevast aktsiaseltsist Empak varastati gaasiballoone, millest ühes on eriti ohtlik naerugaas.

Politsei registreeris eelmisel nädalal Empaki avalduse, et 14.-22. augustini on firma territooriumilt Papiniidu 6 ära viidud viis-kuus gaasiballooni. Enamikus neist oli majapidamisgaas, kuid ühes dilämmastikoksiid (N2O), mis on tuntud naerugaasi nime all, kirjutab Pärnu Postimees.

ASi Empak müügijuht Uno Kollamaa teatas Raadio Pärnule, et naerugaasi kasutatakse ametlikult ainult meditsiinis, kuid kuuldavasti kasutab mõni inimene seda n-ö kaifi saamiseks. Ometi on see gaas väga ohtlik, väiksemgi üledoseerimine toob kaasa raskeid tagajärgi ja võib lõppeda surmaga.

Metallist balloon on 20liitrine, sinist värvi ja kannab koodi N00020. Kõiki, kes teavad midagi sellest balloonist, palutakse teatada politseisse telefonil 110.

Hetkel kuum