• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võrumaa Teataja: Pihkvamaal leviv difteeria võib ähvardada ka Võrumaad

  Pihkva arstid ennustavad lähitulevikus eluohtliku haiguse difteeria laiemat levikut.

  Haigus ohustab ka Võrumaa inimesi, kuna paljud käivad tihti Venemaal kaubareisidel ning võivad seega nakkuse Eestisse tuua. Ohus on eeskätt nende inimeste tervis, kellele kaitsesüst tehti rohkem kui kümme aastat tagasi, kirjutab Võrumaa Teataja.
  Tänavu on Pihkva oblastis difteeriasse haigestunud kümme inimest ning üks naine on haigusesse surnud. Mullu diagnoositi difteeria kolmel inimesel, nii et haiguse levik on laienenud. Epideemiast on asi siiski kaugel.
  ?Difteeria on kurgutõbi,? ütleb Meremäe perearst Katrin Rahusoov. Kuus aastat tagasi puutus ta difteeriaga otseselt kokku, kui haiguspuhang oli Piusa eriinternaatkoolis. Kaitsesüstimata inimestel kulgeb tõbi kiiresti. ?See on tundide ja päevade küsimus,? ütleb Rahusoov.
  Kuna tegemist on piisknakkusega, võib difteeriapisik hõlpsalt õhu kaudu levida. Soodsad tingimused levikuks on kinnised ruumid. Võimalus, et mõni sageli Venemaal käiv inimene toob difteeriapisiku Eestisse, on Rahusoovi hinnangul olemas.
  Et haigestumist ära hoida, tuleb enne Venemaale minekut konsulteerida oma perearstiga ning välja selgitada, palju on kaitsesüsti tegemisest aega kulunud. Vaktsiini mõju kestab kümme aastat ning vanematel inimestel, kellel kooliajal tehtud süstist juba rohkem aega möödas, peavad ohuga arvestama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.