• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikohus jättis Saue valimistulemused jõusse

  Riigikohus jättis Res Publica kaebuse rahuldamata ja Saue vallavolikogu valimise tulemused jõusse.

  Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi tänases otsuses tõdetakse, et Keskerakond oleks saanud ka ilma tema nimekirjas kandideerinud Eesti kodakondsuseta Niina Andrejeva kogutud 30 hääleta sama palju mandaate, kui ta oleks saanud koos Andrejeva kogutud häältega.
  Res Publica vaidlustas oma kaebuses Vabariigi Valimiskomisjoni 22. oktoobri otsuse, kus tuvastati, et kohaliku omavalitsuse volikogu valimisel on osalenud ühtekokku kümme kodakondsuseta isikut.
  Valimiskomisjon selgitas samas välja, et ükski kümnest kandidaadist ei osutunud valituks. Üheksal juhul ei mõjutanud nimetatud seaduserikkumine oluliselt hääletamistulemusi. Vaid Vinni vallas, kus seaduserikkumine võis hääletamistulemusi mõjutada, tühistati hääletamistulemused ja kuulutati välja uued valimised.
  Üks tuvastatud juhtum puudutaski Andrejeva kandideerimist Saue vallas.
  Res Publica leidis, et analoogselt Vinniga tuleks ka Saue vallavolikogu valimise tulemused kehtetuks tunnistada. Riigikohus oli aga sama meelt Vabariigi Valimiskomisjoniga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.